Fehér teák

teapavilon.huKínában a fehér tea 白茶 császári teaként ismert, mivel fogyasztása több, mint 1000 évig csak a császárok kiváltsága volt. A hagyomány szerint ugyanis a fehér tea halhatatlansággal ajándékozta meg a fogyasztóját. A fehér tea a teacseje leveleinek legfelső részéből, a bimbóiból készül. A fehér tea elnevezést a bimbót körülvevő és a levelek alján található bolyhok színéről kapta, amelyek szedés után ezüstös színűvé alakulnak át. A fehér tea rügyei csak az évnek mindössze két napján szedhetőek, kora tavasszal, a bimbó nyílása után kb. 2 napig, lehetőleg a hajnali órákban. A fehér tea hatásai egyedülállóak. Antioxidáns tartalma a zöld teában található mennyiség kétszerese. Ezek közömbösítik a káros szabad gyököket, ezáltal gátolják a sejtek öregedését. A fehér tea rákmegelőző hatású, mivel flavonoid tartalma megakadályozza a sejtburjánzást. A rendszeres fehér tea fogyasztók ritkábban kapnak szívinfarktust, kisebb mértékben szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben. Vérnyomáscsökkentő hatású, továbbá koleszterincsökkentő és érelmeszesedést gátló, azaz szívbarát teaféle. Erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, így véd a kisebb fertőzésektől. A pajzsmirigy működését szabályozó hatása is van. Nagyon kíméletes a gyomorhoz, mivel kevés a csersav benne. Íze inkább lágy, mint karakteres.

Fehér teáink:

Bai Mu Dan -1650 Ft

Egyik legjobb választás a test és tudat kitisztításához. Lapos, világoszöld, barnás szélű levelei csodás, virágos ízű, enyhén édeskés főzetet adnak.

Junshan Yinzhen - 3800 Ft

Jun Hegyi Ezüst Tű tea, igazán friss, elegáns tea. Főzete mandula-sárga, lágy, édeskés, növényes ízű, enyhén virágos benyomással. Néhány csésze után határozottan felerősödik az édeskés zamata.

Huizhou-i prémium fehér tea (elegáns fém dobozban) - 5300 Ft helyett most 4300 Ft, 50g

Egy igazi különlegesség ünnepnapokra, vagy ha a hétköznapokat sezretnénk ünnepivé varázsolni. Ízében találkozunk a sárgadinnyére, lágy ánizsra, mandarinra emlékeztető jegyekkel. Utóízei közt a szantálfa is megjelenik.

Minden jog fenntartva © - Szélparipa Kft.