Zöld teák

teapavilon.huA zöld tea 綠茶 (Camellia Sinensis) a legkevésbé kezelt teafajta, gőzölés után a leveleket sodorják és szárítják. Az erjesztés elkerülésével a levelek megtartják eredeti fényes, zöld színüket. A zöld tea igen kedvező élettani hatásokkal rendelkezik. Kitűnően segíti az emésztést, kedvezően hat a magas vérnyomásra és egyéb szív-, érrendszeri megbetegedések megelőzésére, gátolja a vesekő kialakulását, a fogak szuvasodását… továbbá tartalmazza a katekhin nevű anyagot, amelyről egyre több kutatás kimutatja, hogy megelőz bizonyos daganatos és szív megbetegedéseket. (A hétköznapi fekete tea katekhin tartalma száraz súlyának 3-10%-a, a wulong teáké 8-20%-a, míg a zöld teának 30-40%-a.)

 

 

A teapavilon.hu oldalon kapható zöld teafélék:

Maofeng - Szőrmés Csúcs
Anhui tartományból, a Huang Shan (Sárga Hegy) csodás vidékéről származik. A kora tavasszal, kézzel szüretelt levelek főzete édeskés, hosszantartó ízéről ismert. Az egyik legkedveltebb teafélénk.

Molihua – Jázmin Virág
Csak tiszta jázmin virággal ízesített zöld tea. A teát egy hónapon át 4-5 alkalommal keverjük össze jázminnal, majd szárítjuk. Ennek köszönheti egyedi illatát és aromáját.

Longjing - Sárkány Forrás
Ezt a teát a VIII. század óta tartják számon Kínában, fő termőterülete Nyugat-Hanzhou, Zheijang tartomány. Nagy méretű wokokban, kézileg fonnyasztják. Levelei laposak, olívaszínűek. Forrázata édeskés, földes ízű, sárgászöld színű. Az egyik legtöbbet fogyasztott teafajta Kínában.

Liuan Guapian - Hat Magba Zárt Nyugalom (Dinnyemag tea)
Kína tíz leghíresebb teafajtájának egyike. Sajátossága, hogy csak friss hajtásokból készül, rügyet nem szednek hozzá. Magas hőmérsékletű faszénen, különlegesen szárítják, ami csökkenti a víztartalmat, méhecskeszárny -alakot kölcsönöz a leveleknek és kiemeli a zöldtea illatát.

Living An Cha
Zöld tea, enyhe, csokoládéra emlékeztető illattal. Elsősorban ínyenceknek ajánljuk.

Xinyang Maojian - (jelenleg nem kapható)
A Maofenghez hasonló, kellemesen tiszta, lágy, szénára emlékeztető ízű zöldtea. Nagyobb levelekből és pelyhes rügyekből készül.

 

Minden jog fenntartva © - Szélparipa Kft.