2013: A Víz Kígyó Éve

kigyo irasjegy

2013: A Víz Kígyó Éve

Összességében véve minden időszaknak van egy ereje, egy üzenete, amit, ha befogadunk, eredményesebbek és, ahogy a taoisták mondják, az Ég által támogatottak leszünk. Ha az Ember követi az Eget és Földet irányító törvényeket, akkor a Dao támogatni fogja, ha viszont eltér tőlük, akkor nem tudja támogatni, mert kilépett a „rendszerükből” amelyen keresztül hatni tudna rá. Így minden év hordoz valamilyen lehetőséget, és ha abba az irányba megyünk, erőt kapunk. Idén felhasználhatjuk a Víz és Kígyó erejét, hogy a Víz megtisztítson, levessük a régi bőrünket, elengedjük a múltunkból, ami feleslegessé vált és így könnyedebben lépjünk a következő ciklusba, talán egy kis lépéssel feljebb az életünk spirálján. Ha a külső cselekedetetek mellett időt hagyunk a belső munkának, átgondolásnak, értékelésnek, tapasztalat levonásnak… akkor környezetünkkel is könnyebb lesz megosztanunk az általunk képviselt értékeket. Fénylővé válunk, akár egy mécses!

Néhány tanács dióhéjban:

  •  Fontos: az összpontosítás és a fegyelem, szükségesek a kitűzött cél eléréséhez. Állandó, stabil előrehaladás, figyelem a részletekre. A munkában legyünk különösen figyelmesek, körültekintőek.
  •  A Víz elem intuitív jellege – támogatja az újításokat, új kezdeményezéseket, kutatást és fejlesztést.
  •  Teremtsünk biztonságos helyet a munkavégzéshez – a kígyó szereti a védelmet, csak biztonságban érezve magát tudja használni kifinomult éleslátó, elemző képességét.
  •  Lassú, módszeres haladás időszaka. Ha előretekintve összpontosítunk, akkor elérjük céljainkat.
  •  A befelé figyelés ideje. Lehetőségünk lesz a komoly, lényegi fejlődésre, ha nem a felszínes mozgásokkal foglalkozunk. Adjunk teret magunknak a visszavonulásra – ez kell ahhoz, hogy elgondolkodjunk, értékeljük az eseményeket, és meg tudjuk újítani viszonyulásunkat.

Derűs Kígyó Évet Kívánunk!