Oolong teák

Oolong-Tea_0

Oolong teák

Tovább a vásárláshoz

wulong tea 烏龍茶, vagy más néven oolong jelentése fekete sárkány.

Tévesen sárga teának is szokták őket nevezni azért, mert a nagyközönséghez eljutó oolongok általában túlsütött, erős, sárgásbarna öntetet adó teák.

A oolong részlegesen vagy félig erjesztett teaféle, amelyet a válogatás, tisztítás, fonnyasztás után sodornak, majd rövid ideig fermentálnák, és szárítanak.

Magas áruk annak köszönhető, hogy gondosan készítik elő a tealeveleket.

Egyes esetekben 20-30 évig is érlelhetik őket.

A teapavilon.hu oldalon kapható oolong teák:

Tie Guanyin – A Kegyelem Vasistennője
Nevét az Együttérzés istennője, Guan Yin után kapta. Kiváló, szorosan csavart levelekből készült tea, amelynek sokoldalú, édeskés-gyümölcsös aromája a legkedveltebb teák közé emeli. Malátaíze hosszantartó és testes, egy igazi élmény.

Alishan – Ali-hegy teája
Az Ali-hegység Tajvan egyik leghíresebb teatermesztő vidéke. Az itt termesztett wulong teát egyedi illata és lágy bársonyossága teszi különlegessé.

Dongding – Fagyos Bérc
Tajvan legkiválóbb teái között tartják számon ezt a fajtát. Főzete nem hordozza a hagyományos wulong jegyeket, inkább ízletes, sűrű zöld teához hasonlatos. Cukornádra emlékeztető ízének testességét a csupán 10-15%-os fermentáció adja.

Renshen – Ember Gyökér, avagy Ginzeng
Egyedi eljárással készült wulong, amely hosszantartó, édeskés ízt hagy a szájpadláson.

Bi Luo Chun – Jáde Tavasz Csigái
Jiang Su tartományból, a Dong Ting tó mellől származik. Fél kilogramm kb. 60 000 kézzel szedett tavaszi tealevél csúcsot tartalmaz, amiből arra gondolhatunk, hogy különleges zöldteával van dolgunk. És nem tévedünk! Íze elegánsan fanyar és édeskés egyben.

Taiping Hokui – Zhen – Taiping tavi Majomkirály Tea
Anhui vidékéről származó, híres zöldtea, amelyet elegáns külleme és hosszan tartó ízvilága tett kedveltté. A kizárólag kézzel szedett leveleket hagyományos eljárással, kézzel készítik el.

Da Hongbao – Nagy Vörös Köntös
WuYi hegyen termesztett sötét wulong, íze tiszta, enyhén pörkölt jellegű.

Dong Fang Mei Ren – Keletről jött szép ember
Igazi különlegesség. Magában rejti a fehér tea üdeségét, a vörös tea erejét, s a Wulong tea szellemiségét…