Fehér tea

A fehér teát a legkifinomultabb és legkülönlegesebb teának tartják. Korábban csak a császárok kiváltsága volt ennek a teának a fogyasztása.

Ez a legkevésbé feldolgozottabb teafajta. A fehér teát évente egyszer, kora tavasszal szüretelik. Csak a rügyeket szedik le, amikor még azokat puha fehér szőr fedi. Innen is ered a fehér tea neve. A szüretelés után a leszedett rügyeket gyorsan kiszárítják.

A fehér tea számos jótékony egészségügyi hatással rendelkezik. Antioxidánsokban kimondottan gazdag, ebből kifolyólag lassítja az öregedést és támogathatja a fogyás folyamatát. Nyugtató hatású egyúttal enegetizál is és segít az összpontosításban. Hozzájárul a szív- és érrendszer egészséges működéséhez.

A fehér tea főzete könnyed, édeskés ízű. Kezdő teázók számára is ajánlható, mivel a levelek esetleges túláztatáskor sem keserednek meg.