Liuan Guapian

2400 Ft4200 Ft

Kínai zöld tea

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Kína tíz leghíresebb teafajtájának egyike. Jinzhai vidékéről, Anhui tartományból származó zöld tea, nevének fordítása: Liu An Dinnyemag, vagy Dinnye Szelet. A Dabei-hegyen, Nyugat-Anhui-ban, Liu An környékén termesztik. Igazán elegáns ital, lágy, leheletnyit fűszeres aromával, gyenge édeskés hatással a végén. Nevét a levelek alakjáról kapta, amelyek laposak és oválisak. Kora tavasszal szüretelik, a második levelet használják, nem a rügyet, mint sok más teához. A levelek középső erét kivágják, majd alacsony hőmérsékleten megsütik őket, amitől dinnyemag alakúak lesznek.

A régi Kínában volt egy kis falucska, amelynek közelében, egy barlangban, egy óriási szörnyeteg lakott. Amikor a szörnyeteg megéhezett, lement a hegyről és megtámadta a falut, és a falu lakóival és éléskamráival csillapította éhségét. A falusiak hiába raktak rendet és töltötték fel a raktárakat a szörny támadása után, a következő hónapban ismét eljött. Ekkor Guanyin bódhiszattva megsajnálta a falubelieket és Liuan Guanpian fákat ültetett a falu szélére. Következő támadásakor a szörnyeteget megállította a fák illata, és annyira lenyűgözte, hogy soha többé nem támadt a falura.

Már Luyu klasszikus teakönyve is említést tesz e teafajtáról, sok költemény és monda tárgya. A Qing dinasztiába a legjobb zöldteaként tartották számon.

Elkészítés:

Hány grammot? 4-5 gramm tea 150 ml vízhez
Hány fokos vízzel? 80-85ºC
Milyen hosszan? 10 mp az első, utána leöntésenként +5 mp
Hányszor önthetem le? 6-8

Származási hely: Anhui, Kína

Szüret: 2022. tavasz

További információk

súly

,