Puer – az örök élet teája

A puer a sötét teák csoportjába tartozik, egy igazi különlegesség.

A szilárd alakúra préselt puer tea leveleit több mint 2000 éve Yunnan tartományban termesztik. Nevét a tartományban ma is létező Puer városáról kapta, amely a császárok korában híres kereskedelmi központ volt és elsődlegesen itt lehetett megvásárolni a jó minőségű teákat.

A puer tea különleges tulajdonsága, hogy minél tovább áll, annál jobb ízű. Többször leönthető, sőt egyedi ízvilága a második-harmadik leöntés után jelenik meg igazán.

A puer teának két különböző fajtájával találkozhatunk. Az egyik fajta a nyers puer (Sheng Puer), amelyet egyszerű napoztatással állítanak elő. A nyers puer körülbelül 10 év állás után a legízesebb. A másik fajta az érlelt puer (Shu Puer), amelyet a szüretelés után vízzel meglocsolnak és erjedni hagynak. Íze már 2-3 év állás után is tökéletes.

A puer tea számos jó élettani hatással rendelkezik: többek között immunerősítő és támogatóan hat az emésztés működésére. Ezen túlmenően segít elménk lecsendesítésében, nyugtató hatású és inspirál.

Tovább a vásárláshoz